Tanfolyamaink

(Az aktuális tanfolyamok időpontjai a ' Továbbiak > Aktuális tanfolyamaink'  menüpontban, ill. a 'Kezdőlap' aljára gördítve találhatók.)  

Svéd-wellness masszázs tanfolyam

2 napos intenzív, gyakorlatorientált képzés, ami után a tanulók heti 1 alkalommal keddi napokon ingyenes gyakorlási lehetőséget kapnak, illetve ingyenesen gyakorolhatnak a következő  tanfolyamokon.
Ár: 40 000 FT.
A svéd masszázs 5 alapfogása minden masszázs alapja. Ezek elsajátítása a legelső, legfontosabb lépés egy leendő masszőr számára. A tanfolyamon résztvevők elsajátítják a svéd masszázs fogásait, és egy sor egyéb masszázsokból átvett technikát, ill. megtanulnak egy 1 órás, közel 50 fogásból álló, legmagasabb elvárásoknak is megfelelő, egész testre kiterjedő professzionális wellness masszázs kezelést.
A képzési tematikát sok év hazai gyógymasszőri illetve 4-5 *-os, luxushajókon és szállodákban szerzett tapasztalat alapján állítottuk össze. Az oktatás során olyan technikákat és értékes tudnivalókat is átadunk a tanulóinknak amit más iskolák nem tanítanak meg.
Kinek ajánljuk a tanfolyam elvégzését? Ajánljuk már végzett masszőröknek, akik szeretnének wellness irányban szakmailag tovább fejlődni. Ajánljuk azoknak is akik most ismerkednek a masszázzsal, de nem csak hivatásosoknak, hanem olyan érdeklődőknek is akik csak otthon, illetve családi körben szeretnének masszírozni.
A végzett tanulók a képzésről tanúsítványt kapnak, igény esetén angol és német nyelven is.
A tanfolyamainkat elvégző tanulók részére heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget biztosítunk, ill. eljöhetnek ingyenesen gyakorolni a későbbi képzésekre.
Iskolánkban a tanulóink nem egymáson gyakorolnak, az Arosa Studionál erre a célra külsős modelleket hívunk, így a résztvevők a teljes képzési időt gyakorlatra használják fel. Természetesen, aki szeretné magán is kipróbálni a tanított technikákat, van rá lehetőség.
 

Aromaterápiás stresszoldó arcmasszázs tanfolyam

1 napos intenzív, gyakorlatorientált képzés, ami után a tanulók heti 1 alkalommal keddi napokon ingyenes gyakorlási lehetőséget kapnak, illetve ingyenesen gyakorolhatnak a következő  tanfolyamokon. Ár: 24 000 FT.

Miért érdemes az Arosa Studio arcmasszázs képzését elvégezni? Miben más ez a masszázs mint a többi?

Más a célja, és az alkalmazott technika. Az arcmasszázsokat két fő csoportra osztják: az első, a kozmetikai arcmasszázs.. Ez a célját tekintve a bőrre irányul, a letisztított, előkészített bőrbe bemasszírozzák a krémeket, géleket, stb. itt a stresszoldás másodlagos cél, bár kétségkívül ez is nagyon kellemes tud lenni.

A másik az a fajta arcmasszázs aminek a célja a stresszoldás, relaxáció, esetleg fejfájás, migrén kezelése. Itt tehát nem kozmetikai céllal történik a kezelés, jellemzően bőrsemleges vivőanyagot használnak.

Az Arosa Studio arcmasszázsa ebbe a 2. kategóriába tartozik. A fogások egy része hasonló a kozmetikai arcmasszázsban alkalmazottakhoz, viszont a másik része attól teljesen különbözik. A kezelés során alkalmazott távol-keleti technikákat Baliról származó terapeutáktól sajátítottuk el. Az arc mellett a vállöv, tarkó, dekoltázs is érintve vannak.. Egy nagyon kellemes módszerrel felfrissítjük az arcot a kezelés elején és végén, valamint aromaterápiás illóolajokat is felhasználunk. Megtanítunk a résztvevőknek egy olyan, Bali szigetéről származó indonéz technikát, rituálét, amitől a vendégek rendszerint már a kezelés elején teljesen ellazult, relaxált állapotba kerülnek. A kb. 30 fogásból álló kezelés előképzettség nélkül is könnyen elsajátítható, éppen ezért ajánljuk nem csak masszőröknek, hanem olyanoknak is akik nem hivatásszerűen szeretnék alkalmazni, csak családon belül, baráti körben, stb.

 

Manuális nyirokmasszázs tanfolyam

2 napos, intenzív gyakorlatorientált képzés, a témában sokéves tapasztalattal rendelkező gyógymasszőr természetgyógyász oktatóval. A végzett tanulók ingyenesen gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

 Ár: 45 000,- FT.

A képzésen szerzett ismeretek egészséges embereken alkalmazhatók általános keringés és közérzet javító céllal, krónikus beteget nyirokmasszázzsal csak megfelelő egészségügyi végzettséggel rendelkező szakember kezelhet, orvosi javaslatra és felügyelet mellett.

A nyirokmasszázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegíti. Csökkenti a gyulladáskészséget, segíti a meglevő gyulladások, sebek gyógyulását. A rendszeres nyirokmasszázs hatékonyan alkalmazható a cellulit-narancsbőr kezelésére és megelőzésére is.

Hogyan hat?

A módszert a század elején dr. Emil Vodder, dán biológus fejlesztette ki hosszas kutatás során. A nyirokdrenázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere "hulladék"- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak. A nyirokdrenázs tehát aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat. Kiüríti a szöveti ödémákat - csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Orosz-tibeti mézes masszázs

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés, a végzett tanulók heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget kapnak, ill. gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 18 000,- FT 

Az orosz tibeti mézes masszázst nem keverendő össze a melegített méz és masszázsolaj keverékével, klasszikus masszázsfogásokkal végzett kezeléssel.

Ez az egyik legintenzívebb, legütősebb technika az összes közül,

A mézet felviszik a bőrre, majd ott a masszőr kézi vákuummasszázzsal, dolgozza át a kezelendő felületet. .

A folyamatos mozdulatnak az ismétlése végett erős vákuumhatás jön létre. A kezelt területen vérbőség alakul ki, a bőr szövet pórusai kitágulnak, és a kitágult pórusokon át haladva a méz beszivárog, és kifejti áldásos hatását.

A kezelésnek több évszádos hagyománya van a kínai-tibeti és az orosz népi gyógyászatban.

Az orosz-tibeti mézes masszázsnak rengeteg jótékony hatása van, és számos betegségre, egészségügyi problémára hatékonyan alkalmazható. Fájdalomcsillapító hatással bír, leginkább reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, nyak-váll és hátfájdalmak, ízületi problémák esetén, illetve ezen problémákat enyhíti, gyógyítja. A méz különlegessége, hogy magas cukor-,enzim-, vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír, gyulladások csökkentésére, légúti problémákra, náthára kiválóan alkalmazható. Az orosz tibeti mézes masszázs méregtelenítő és salaktalanító hatással van testünkre. A mézben rejlő fentebb sorolt tápanyagok a bőrt megfiatalítják, bársonyossá, simává, feszesebbé és egészségessé teszik a bőrfelületet. A kezelést kombinálható a klasszikus hátmasszázzsal,  extrém letapadt, feszes izomzat esetén, de jó hatásfokkal alkalmazható  narancsbőr kezelésére illetve megelőzésére is.

Terápiás alaptechnikák és ízületi kimozgatás tanfolyam és workshop 

Egyedülálló továbbképzési lehetőség. A tanfolyamon Peterman Sándor, a legendás "Sanyi bácsi", Magyarország egyik legtapasztaltabb és legnagyobb tudású gyógymasszőre tart továbbképzést.  1 napos, intenzív gyakorlatorientált képzés. A végzett tanulók ingyenesen gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

A képzés ára 30 000,- FT

Peterman Sándor a gyógymasszőr szakma egyik utolsó még aktív nagy "öregje", 40 év gyakorlattal és tapasztalattal. A szakmában eltöltött évei alatt betegek tízezreit kezelte, olyan tudással és tapasztalattal rendelkezik a gyógymasszázs terén amilyennel csak kevesek Magyarországon. 

Miben más ez a képzés, mint a többi, kinek ajánljuk?

Elsősorban azoknak ajánljuk akik már nem teljesen kezdők a masszőr szakmában, és szeretnék a tudásukat gyógyászati irányban kiegészíteni. Az oktatás sokkal nyitottabb, interaktívabb a megszokottnál. A képzés során Sanyi bácsi módszereket és technikákat mutat be és tanít meg a résztvevőknek a leggyakrabban előforduló hát, váll, derék, csípő stb. panaszok kezelésére.  Várunk szeretettel:

-Ha szeretnél a szakma egyik igazi "nagy öregjétől", egy rendkívüli tudású és tapasztalattal rendelkező gyógymasszőrtől tanulni.

-Ha úgy érzed, van még hová fejlődnöd szakmailag.

-Szeretnéd rendesen megtanulni amit nem tanítottak meg Neked.

-Ha szívesen konzultálnál a praxisodban előforduló esetekről.

-Ha szeretnél egyedi, rendkívül hatékony fogásokat és kimozgatásokat megtanulni.

-Ha szeretnél egy kitűnő hangulatú szakmai napot eltölteni nagyszerű emberek közt.

Indiai fejmasszázs tanfolyam

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés, a végzett tanulók heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget kapnak, ill. gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon. 

Ár: 24 000,- FT.

Nem csak masszőröknek, fodrászoknak, bárkinek ajánljuk, könnyen elsajátítható, előképzettség nem szükséges. Ez az egyik legnépszerűbb kiegészítő képesítés a masszőrök körében. Bárhol végezhető, nem szükséges hozzá levetkőzni, vivőanyagra sincs feltétlenül szükség, kevés a valódi ellenjavallata.

A vendég számára rendkívül intenzív élménykezelés, stresszoldó, egyszerre nyugtató és frissítő technika. Kiválóan alkalmazható fokozott szellemi összpontosítással járó munkát végzőknél, rövid idő alatt nagyon hatékonyan regenerál, oldja a feszültséget, a fejfájás és a migrén egyes típusait.

Az indiai fejmasszázsról röviden: Az indiai fejmasszázs egy igazi intenzív élménykezelés, rövid idő alatt páratlanul hatékonyan frissít, pihentet és regenerál egyszerre. Stresszoldó idegnyugtató. nem igényel különleges felszerelést ill. vivőanyagot. Keringésjavító hatása révén enyhíti a fejfájást, javítja az agy és a fejbőr vér ill. oxigén ellátását, serkenti a hajnövekedést.

Az indiai fejmasszázs kiválóan alkalmazható, kombinálható az egyéb, klasszikus masszázsokkal azok kiegészítéseként.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek! Kezdő és haladó masszőröknek, de akár fodrászoknak, akik a szolgáltatási körüket szeretnék bővíteni. Azoknak is, akik nem hivatásszerűen szeretnék a tanultakat alkalmazni, csak családi, baráti körben 

Babamasszázs tanfolyam

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés. A végzett tanulók heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget kapnak, ill. gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 18 000,- FT.

A képzést kisbabás szülőknek,  kismamáknak, ill. ifjú nagymamáknak ajánljuk, akik a legjobbat szeretnék a gyermeküknek, kis unokájuknak.

A babamasszázs jótékony hatásai:

Segíti a baba izomzatának fejlődését.

Segíti a mozgáskoordináció kialakulását.

Segít a napi ritmus kialakításában.

Segíti az étvágy fokozását.

Enyhíti a hasfájást.

Szorosabbá teszi a baba-szülő kapcsolatot.

Erősíti a baba biztonságérzetét, lelki stabilitását, segíti a nyugodt alvást, jótékony hatása van hasfájás esetén.

A képzés során a résztvevők megismerik a babamasszázs elméletét és gyakorlati fogásait, az ellenjavallatokat. Az oktatás természetesen nem kisbabákon történik, hanem  méretarányos játékbabákon.

Talpreflex masszázs-frissítő talpmasszázs tanfolyam

2 napos intenzív gyakorlatorientált képzés, ami után a tanulók heti 1 alkalommal keddi napokon ingyenes gyakorlási lehetőséget kapnak, illetve ingyenesen gyakorolhatnak a következő talpmasszázs tanfolyamokon.

Ár: 40 000,- FT.

A talpmasszázs ismerete a masszőrnek napjainkban szinte mindenhol elvárt, a legfontosabb kiegészítő képesítés a klasszikus -svéd masszázson felül. Külföldi munkavállalásnál, szállodákban, wellness létesítményekben különösen fontos az ismerete, elengedhetetlen. A képzés során a tanulók megismerik a talpreflex masszázs hatásmechanizmusát, a reflexzónák elhelyezkedését, és a talpmasszázs speciális fogásait, ezen felül a frissítő talpmasszázs technikáit is.


Lávaköves masszázs (Hot Stone) tanfolyam

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés, a végzett tanulók heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget kapnak, ill. gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 24 000,- FT.

A lávaköves masszázs (Hot Stone) a hideg őszi-téli hónapok egyik legkedveltebb és legkeresettebb masszázs kezelése, az ismerete wellness területen dolgozó masszőröknek feltétlenül javasolt. A masszázs során melegített vulkanikus eredetű lávaköveket pozicionálunk a testen, meghatározott pontokon, amelyek csodásan átmelegítik az izmokat és szöveteket, majd ezekkel -melegített olajat használva- átmasszírozzuk a vendéget. A kezelés az egyik legintenzívebb, legkellemesebb valamennyi közül. A Hot Stone masszázsnak számos technikája létezik. Az Arosa Studio tanfolyamán a lávaköves masszázs 3 különböző változatát ismerik meg és sajátítják el, és megtanulják azokat magas szinten alkalmazni.

Sómasszázs és peeling tanfolyam

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés, a végzett tanulók heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget kapnak, ill. gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 18 000,- FT 

A melegített olaj és só (cukor, ill. egyéb nem vízoldékony anyagok) keverékével végzett-helyesen kivitelezett testkezelések hatásai a bőrre, izomzatra, keringésre, mentális állapotra, jól ismertek. A kezeléssel eltávolítjuk a bőrről az elhalt hámréteget, élénkül a vérkeringés a kötőszövetben, izomzatban, serkenti a nyirokkeringést, salakanyag kiválasztást, méregtelenít, segít megelőzni a narancsbőrt, és még sorolhatnánk. Kiválóan regenerál, fizikailag, mentálisan egyaránt, tökéletes módszer a terhességi csíkok kialakulásának megelőzésére.

A tanfolyam különlegessége, hogy nem csak egy technikát oktatunk, hanem átfogóan közelítjük meg a témát. A résztvevők elsajátítják a különböző technikákat és megismerkednek a kezelés további alkalmazási lehetőségeivel is.

 

Cellulit (narancsbőr) masszázs tanfolyam

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés, a végzett tanulók heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget kapnak, ill. gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 24 000,- FT.

Az Arosa Studio cellulit masszázs tanfolyamán a résztvevők a narancsbőr kezelésének egy olyan, Magyarországon nem ismert módszerét sajátítják el, amit ebben a formában hazánkban sehol nem oktatnak.

Az általunk oktatott technika nem az idehaza elterjedt, alacsony hatásfokú, gyakran kellemetlen és fájdalmas köpölyözős-tekercselős "zsírtörő"-no comment- módszer. A mi kezelésünk a vendég számára fájdalommentes, nagyon kellemes, azonnali hatású kezelés, több fázisból álló összetett technika. A hatékonyságra jellemző, hogy a végzett tanulók beszámolói szerint aki korábban a hagyományos cellulit kezelésre járt, kivétel nélkül átvált erre a módszerre.


Hawaii lomi lomi nui masszázs technikák tanfolyam

1 napos képzés, ára: 24 000,- Ft, 10 és 20% kedvezményre jogosult tanulóinknak 21 600, ill. 19 200,- Ft. A tradicionális hawaii lomi lomi nui masszázs nem csak egy masszázs, hanem egy rendkívül mély spirituális hátterű eljárás, gyógyító szeánsz, amit eredetileg a hawaii gyógyítók végeztek, és az ottani civilizáció kezdetéig visszavezethető. A tradicionális lomi lomi nui masszázs során a kezelő (masszőr) hawaii nyelven imát mond el a kezelés előtt, áldást kér a kezelt személyre, a kezelés során bonyolult tánclépésekkel mozog a páciens körül. Az Arosa Studio tanfolyamán nem ezt a tradicionális változatot oktatjuk hanem annak a gyakorlati fogásait, technikáit. Ennek oka, hogy szolgáltatásban a vendégek java része nem igényli a spirituális körítést, hanem masszázs élményt szeretne. Ezek az oktatott technikák szembe mennek mindennel amit a klasszikus masszázsok tanítanak. A masszőr nem csak a kezét, tenyerét, ujjait használja, hanem a teljes alkarját, időnként a felkart is, és szembe megy a svédmasszázs unalomig ismert merev és egysíkú fogásaival. A tanfolyamon egy sor, teljes testre kiterjedő hawaii lomi lomi nui masszázs gyakorlati fogást, technikát tanulnak meg a résztvevők.  Ezek fantasztikusan kellemes, élményszerű technikák, teljesen mások, mint amit egy átlagos masszázsra járó páciens valaha tapasztalt. 


Köpölyözés tanfolyam

1 napos gyakorlatorientált képzés, a témában évtizedes tapasztalattal rendelkező gyógymasszőr-természetgyógyász kolléganőnk vezetésével.  A végzett tanulók ingyenesen gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 30 000 FT

 A köpölyözés az egyik leghatékonyabb kiegészítő terápiás módszer amit alkalmaznak a masszőrök. Kiváló hatásfokkal alkalmazható egy sor reumatológiai, mozgásszervi panasz esetén. A tanfolyamon való részvétel nem igényel előképzettséget. A résztvevők megismerik a köpölyözés fajtáit és technikáit, anatómiai hátterét és hatásmechanizmusát, javallatait, annak alkalmazási lehetőségeit, illetve ezeket a gyakorlatban alkalmazni.

Irodai masszázs tanfolyam

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés, a végzett tanulók heti 1 alkalommal ingyenes gyakorlási és konzultációs lehetőséget kapnak, ill. gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 18 000,- FT 

Ez a masszázsfajta egy speciálisan erre a célra kialakított hordozható masszázsszéken, ruhában történik, nincs szükség krémre vagy olajra. Az irodai masszázst az elnevezéssel ellentétben nem csak irodai munkát végzők számára érdemes alkalmazni, hanem bármilyen, tartós egyoldalú álló, vagy ülő munkából adódó hát-derék-váll terhelés esetén is. Hatékony a fejfájás egyes típusainál is. Az általunk oktatott módszer nem csak a svédmasszázs fogásait alkalmazza, hanem célzott derék-gerinc kimozgatásokat is.  Ez a kombináció rövid idő alatt egyedülállóan hatékonyan regenerál, intenzív élménykezelés.

Kinesio tape tanfolyam

1 napos gyakorlatorientált oktatás, a témában nagy tapasztalattal rendelkező gyógymasszőr-természetgyógyász kolléganőnk vezetésével. A végzett tanulók ingyenesen gyakorolhatnak a későbbi tanfolyamokon.

Ár: 30 000 FT

A kinesio tape (kineziológiai tapasz) felhasználásával történő kezelés egy modern, kíméletes és hatékony módszer egy sor mozgásszervi probléma kezelésére, jó hatásfokkal alkalmazható sportolóknál, túlterhelés, egyes sérülések kezelésére, fájdalomcsillapításra, ill a rehabilitációban.

A résztvevők megtanulják a kinesio tape kezelés elméletét, hatásmechanizmusát, javallatait, illetve ezeket szakszerűen a gyakorlatban is alkalmazni.

Gua sha tradicionális jádeköves kínai arcmasszázs tanfolyam

 Gua sha tradicionális kínai arcmasszázs tanfolyam.

1 napos intenzív gyakorlatorientált képzés. Ára: 24 000,- Ft.

 A Gua sha egy ősi kínai módszer, része a tradicionális kínai orvoslásnak, amely a meridián rendszer masszázsán alapul.  Speciális, szisztematikus mozdulatokkal megvalósított mechanikai ingerlés, melynek hatására a meridiánokban fokozódik az energiaáramlás, a pangások megszűnnek. A Gua sha azonnali látványos hatású igazi élménykezelés, hatására aktiválódik a vér- és nyirokkeringés, ezáltal feszesebbnek látszik az arcbőr, és fiatalabbnak az arc.

A kezelés speciálisan erre a célra készült eszközökkel, jáde kővel, és jáde rollerrel történik. A képzés során a résztvevők megtanulják a Gua sha elméletét és módszertanát, a jáde eszközök szakszerű használatát, a kezelés pontos és hatékony kivitelezését. A tanfolyam két egységből áll. Az elsőben a saját arcunk kezelését tanuljuk meg, a másodikban pedig egy komplett arckezelést, melyet szolgáltatásként a vendégeinknek nyújthatunk.